Presentation av böcker/beställning

 

 

 

 Apotekarmordet

Utgiven 2014-07-03

 

Beställning:

Vulkan förlag: https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/apotekarmordet-av-bengt-lundblad/

 

 

 

Handling

Det är midsommarafton 1940 och Henry Widman vandrar runt på Sundbyholmsåsen utanför Eskilstuna för att ta några fotografier till en broschyr som Eskilstuna stad har beställt då han upptäcker en bil stå parkerad vid Sigurdsristningen. Samma bil hittas en halvtimme senare nedkörd i vattnet nedanför slottet. Den nytillträdde kriminalkommissarien och Henrys barndomskamrat Tage Kroon, påbörjar sitt första fall i sin gamla hemstad Eskilstuna efter tio år i Stockholm. Det som först verkar vara ett självmord utvecklar sig till en historia kantad av hemliga dokument som skickas med kurirer, mord och kidnappning. Allt detta utspelar sig i Eskilstuna under tidigt 1940-tal där andra världskriget hänger som en skugga över människorna.
   Apotekarmordet är den första boken i en serie kallad Mälarmord.
Handlingen kretsar kring Henry Widman, egenföretagare i journalistyrket och hans trätobroder kriminalkommissarien Tage ”Älgen” Kroon. Tillsammans löser de brott av skiftande karaktär i Eskilstuna med omnejd under åren 1940 till 1970. Mälarmord är en detektivserie i den gamla stilen med spänning, charm och atmosfär. Här vandrar läsaren i de gamla kvarteren i Eskilstuna före miljonprogrammets omvälvande vindar. Persongalleriet och miljöerna i
böckerna är färgsprakande och handlingen intrikat.

 

______________________________________________________________________________

 

Irrbloss

Utgiven 2015-03-24

Beställning:

Vulkan förlag: https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/irrbloss-av-bengt-lundblad/

 

Handling

Henry Widman har hyrt stugan Dalsäng en knapp kilometer sydväst om stationssamhället Eklången i Ärla av fastighetsmäklaren Leo Wessler. Han har tänkt sig en semestervecka med avkopplande vandringar i markerna, fiske och bad.

   I samma stund som han sätter nyckeln i låset till stugan, dras han in i intriger med mord, stöld och svartabörshandel. Samtidigt som Midsommarkrisen har ebbat ut där resultatet av förhandlingarna mellan svenska regeringen och Nazityskland utmynnar i Engelbrechtdivisionens transport genom Sverige från Norge till norra Finland börjar egendomliga händelser ske som gör att både militären och svensk säkerhetspolis börjar röra sig bland stugorna i Ärla.

   När han kliver av tåget från Ärla samhälle efter att ha besökt det lokala kafét får han höra att kronojägmästaren Ludvig Samuelsson har hittats död i en bergsskreva i Grässelberget. Han bistår fjärdingsman med hjälp att lösa mordgåtan. Är det nödhjälpsarbetarna som bryter torv ute på Hedmossen som är de skyldiga? Varför ligger det en död trast på verandan till stugan vid Dalsäng och vem rör sig ute på myren efter mörkrets inbrott?

   Till råga på allt misstänks Henry Widman för spioneri och samröre med krafter på den yttersta vänsterkanten.

   Irrbloss ingår i serien Mälarmord och är en spänningsdeckare av den gamla skolan.

 

 

Vad sker, sker i ondskans spår 

Utgiven 2016-07-22

Beställning:

Vulkan förlag:

https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/vad-sker-sker-i-ondskans-spar-av-bengt-lundblad/

 

 

Handling

Det är nyårsafton 1941 och journalisten Henry Widman är på nyårsfest hos familjen Berggren på Djurgårdsvägen 26. När han några timmar senare öppnar dörren till sin lägenhet, ser han ett brev ligga på hallgolvet. Brevet saknar både avsändare och frimärke varför Henry gissar att någon skjutit in det under dörren.

Brevet innehåller en enda mening och då Henry informerar kriminalkommissarie Kroon om det, menar denne att det inte finns någon anledning att göra något. Inget brott är begånget men man tar ändå fingeravtryck på brevpappret och får en träff.

Ett dygn senare träffar Henry och kriminalkommissarien Eskilstuna-Kurirens nyhetschef Georg Holmlund som intresserar sig för historien och anlitar Henry för ett uppdrag att göra lite efterforskningar kring brevet.

När Henry antar Holmlunds erbjudande börjar en rad mystiska händelser ske runt honom och innan han vet ordet av har brevskrivaren mördats och flera okända män börjar synas kring hans bostad och arbetsplats. När han sent en kväll blir förföljd och utsätts för direkt fara för sitt liv inser kriminalkommissarie Kroon att det är något större i görningarna än ett oskyldigt pojkstreck.

Vad sker, sker i ondskans spår, är den tredje boken i serien Mälarmord som utspelar sig i Eskilstuna en kall vecka in på det nya året 1942.

 

Domkyrkans duvor

Utgiven 2017-08-07

 

Beställning:

Vulkan förlag: 

https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/domkyrkans-duvor-av-bengt-lundblad/

 

 

Handling

I mitten av juli 1942 får Henry Widman chansen att bekanta sig med Strängnäs och dess domkyrka. Han har blivit kontrakterad av restaureringskommittén genom domprosten Elis Malmeström försorg att skriva ett litet informationshäfte samt en artikel över den omfattande renoveringen som har pågått en tid och som nu är på sluttampen. Han anländer till Strängnäs en tidig måndag förmiddag och börjar genast se egendomliga ljussken från kyrktornet, få mystiska kyrkohistoriska anekdoter till livs och hamna mitt i en stöld i kyrkan som river upp starka känslor. Därtill har delar av kollekten försvunnit under hela våren och sommaren, något som får den ständigt rödflammande klockaren att se rött. När hela stadens polisstyrka ligger för fäfot i en egendomlig magåkomma, får Henry chans att själv leka brottsutredare, något som får honom att inse att tiga är silver och tala är guld, inte alltid stämmer.

Under några varma sommardagar får han stifta bekantskap med hemlighetsfulla kyrkoanställda, råbarkade byggnadsarbetare samtidigt som en konflikt blossar upp inom restaureringskommittén. Allt detta sker i vackra idyllen Strängnäs med måsskri, vågskvalp, gula klängrosor och tjärdoftande hustak från 1700-talet.

 

Guldbroschen

Utgiven 2018-06-22

Beställning:

Vulkan förlag:

https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/guldbroschen-av-bengt-lundblad/


Välkommen

Välkommen till www.bengtlundblad.se.

Nyhetsbrev

Länkar