Bilder Guldbroschen

EM 16269

Eskilstuna stadsteater

arkitekt Ebbe Crone

Fotograf: okänd

I april 1943 besöker ett teatersällskap från Stockholm sin systerstad Eskilstuna och under en vecka spelar primadonnan Louise Dahl sina sista föreställningar. Hon hittas livlös i en röd sportbil mellan teatern och brandstationens tomt. Henry Widman tassar runt i kulisserna och får ett riktigt scoop.

 

Bilkompaniet på Norr

Fotograf: okänd

Bella Larsson springer runt i kvarteret och synar de fina bilarna genom skyltfönstret, inte anar hon då att hon om knappt en halvtimme ska jagas genom Gamla stan av en skurk med pistol. 

 

EM 4032

Restaurang Gästis

Fotograf: okänd

Till vänster i bild syns restaurang Gästis. Här träffas Henry teatersällskapets direktör Molander och kassören Möller. Två gentlemän som har nästan sextio år i branschen tillsammans.

 

EM 1747

Svengrensgatan 7

Fotograf: okänd

Här bor Sofia Ahlberg som är arbetskollega med Bella Larsson vid Saluhallen. Hon förväntar att hon  ska se fästmannen i dörrspringar när det knackar på, men det är en enträgen reporter som vill ha information om yrvädret Bella Larsson. Sofia Ahlberg har inte tunghäfta och berättar att Bella kunde gå över lik för att lyckas inom skådespeleriet. Har hon det? 

EM 353

Rum på Stadshotellet

Fotograf: okänd

Här bodde teaterdirektör Molander under ensemblens vistelse i Eskilstuna.

Slussen, Stockholm 1940-tal

Fotograf: okänd

Vacker bild som talar till oss om forna tiders huvudstad. Henry Widman måste åka till Stockholm för att komma sanningen om Louise Dahl närmare. Han får god hjälp av reportern Lukas Fischer som har följt Louise Dahl under många skandalfulla år. Här möter Henry även en gammal bekant från boken Vad sker, sker i ondskans spår. Den lille ettrige taxichauffören  som skjutsar Henry och Älgen när de förföljer skurkarna ut på Väster och Nedre hamn har återbördats till sin faders hus - Stockholm

 

EM 72

Rådhustorget 1

Fotograf: okänd

Här ligger Mjölkbaren som Henry låtsas se in i när han i själva verket har vänt ögonen mot Hedströms partihandel på andra sidan Kungsvägen.

 

EM 1964

Rådhusbron och Hedströms partihandel

Fotograf: okänd

Medan Henry blickar in i skyltfönstret till Mjölkbaren, står en hemlighetsfull man iklädd skinnjacka och låtsas vara intresserad av förnicklade snusdosor i skyltfönstret hos Hedströms partihandel. Han har följt efter Henry hela vägen från Stadshotellet genom Smörparken. Henry börjar känna sig lite illa till mods.

 

 


Välkommen

Välkommen till www.bengtlundblad.se.

Nyhetsbrev

Länkar